Sharing Trust Society

Workshop-uri

Pentru perioada 2-5 august, propunem ateliere deschise de land art, flow arts si fire arts, muzica/drum circle, dans , body awareness si mestesuguri.

Atelier de dans si body awareness  – Sensibilizarea organismului (kinesstesic awerness)si ritualuri de miscare – tehnici corporale si de dans in grup,  bazate pe miscari dinamice, repetitive, si pe micari de baza – mers, fuga, salt, schimb de greutate, cu care participantii isi vor lua liberatea sa compuna liber, cu emotie si cu sentimentul de comunitate, de impreuna, de grup.  Scopul este constientizarea legaturii noastre cu limbajul/comportamentul non-verbal si examinarea expresiei fizice si a altor limbajelor in general. Prin aceste practici mediul inconjuratoar este contactat direct –prin experimentare, si astfel raportul nostru cu mediul inconjuartor, cu noi insine si cu celalalt ar putea fi modificat.

Atelier de muzica/ drum circle si jam jession Acest atelier va avea doua directii – una de drum circle si alta de jam session – si vor fi sustinute de traineri profesionisti percutionisti de la DRUM CAFE.

Drum circle – atelier de percutie cu 50 de tobe africane (djembe).  In general, oamenii din comunitate se aduna cu instrumente de percutie intr-un cerc si canta. Drum circle poate fi practicat de oameni de toate varstele si principalul obiectiv este de a forma o constiinta de grup. Participantii rezoneaza si se armonizeaza, creand o noua voce, o voce colectiva. In urma atelierelor acestor ateliere, participanti vor dobandi abilitati de coordonare, de folosire a unui instrument muzical, de insusire a ritmurilor (vor atinge un nou nivel de intelegere a muzicii si a ritmurilor in special). Vom incuraja astfel interrelationarea prin intermediul muzicii si insusirea conceptelor de colaborare si munca in echipa.

Workshop-ul de flow arts va cuprinde: dans si miscare intuitivă (free flow movement), dans contact si trance dance , fire poi.

Ateliere de mestesuguri - ceramica, prelucrare a lanii, impletituri lut, etc. Vom invita un grup de artisti populari (ceramica) din zona care vor sustine ateliere mestesugaresti. Pornind de la traditia capatata in familie si impreuna cu participantii/publicul vor regandi si reinterpreta modelele strabune

Comments are closed.