Sharing Trust Society

SUNETUL VIETII – EXPLORARE PRIN SUNET

Website: http://explorareprinsunet.wordpress.com/

Oare nu cumva, dincolo de ceea ce credem ca inseamna muzica si muzica buna, a canta  inseamna a fi atent la ce este in interior si a-i da un elan plin de pasiune si sinceritate? A da glasul, recunoasterea si atentia pe care o merita fiecare particica din noi? Cand facem asta, un lucru atat de simplu, descoperim uneori o frumoasa melodie, iar alteori ceva poate si mai frumos: nasterea unei melodii.

De mii de ani, in foarte multe culturi si traditii, oamenii canta si danseaza si astfel se realiniaza la toate aspectele vietii, la mediu, la comunitatea in care traiesc si, inevitabil, la intregul univers vizibil si invizibil. Astfel, sanatatea si starea de bine se manifesta pe toate nivelurile.  Si noi, ca romani, continuam aceasta traditie de la stramosii nostri care, alaturi de poezie, pictura si celelalte forme de expresie, apelau la cantec si la dans ca sa reintre in contact cu frumusetea, armonia, pasiunea si bucuria simplului fapt ca suntem vii. Prin sunetul vocilor noastre si al instrumentelor cu care ne vom imprieteni ne punem in slujba inimilor noastre si redescoperim resursele infinite pe care le avem la indemana, comoara pe care stam uneori cu mana intinsa.

Acest atelier este o introducere practica in lucrul cu sunetul si energiile vindecatoare care se afla in mod natural in fiecare. Intr-o perspectiva mai recenta, descoperim corpul ca pe o complexa cutie de rezonanta si simtim cum sunetul calatoreste, se raspandeste si inlatura blocajele din drumul lui, lasand in urma o tacere vie, spatiul tuturor posibilitatilor. Sunetul nu este un aspect izolat al experientei umane, ci mai degraba o curgere de vibratie care poate patrunde oriunde si transforma orice.

Atelierul include:

- exercitii de deblocare a gatului
- stimularea si purificarea centrilor energetici – vitalitate, iubire, autenticitatea exprimarii, claritate mentala
- emiterea sunetului si intalnirea cu aspectele lui subtile
- perceperea conexiunii spirituale prin vibratie
- meditatie “aftersound”, contactul cu tacerea vibranta din interior
- meditatie de grup, perceperea prin sunet a celorlalti
- calatorie de constienta extinsa – gasirea cantecului de putere
- relaxare, linistirea si clarificarea mintii si conectarea la interior prin ritmul tobei samanice
- constientizarea blocajelor si fluidizarea lor prin vibratie
- sedinta de vindecare prin sunet cu intregul grup

Alexandru Anton
Prima mea intalnire deschisa cu sunetul a fost la atelierul de cantare guturala siberiana tinut de Vladislav Matrenitsky. Acolo am descoperit ca vibratia in sine este un sistem de vindecare complet. Apoi, am studiat tehnici traditionale de vindecare din mai multe traditii in compania unor practicanti samanici si vindecatori puternici si experimentati. Peste tot am fost uimit de frumusetea si forta cantecelor de vindecare si a sunetului in sine si de magia ritmului stravechi, desi inca proaspat, al tobei. Acum port in mine puterea si frumusetea sunetului si merg acolo unde sunt chemat pentru a ajuta la trezirea in cei atrasi de aceasta cale a vibratiei vindecatoare si a vocii autentice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>