Sharing Trust Society

RESPIRATIE HOLOTROPICA

Respiratia Inimii

Ca orice tehnologie a sacrului, Respiraţia inimii are drept scop reconectarea la dimensiunea universală a fiinţei, integrarea polarităţilor şi realinierea tuturor aspectelor noastre. Este o cale ce îşi are originile în stări de conştiinţă extinsă, în viziunea şamanică a interconexiunii cerului cu pământul, cale ce aduce totul în centrul nostru, în inimă, locul în care transformăm şi armonizăm energia, redescoperind puterea de a iubi, de a accepta şi îmbrăţişa realitatea.

Respiratie Holotropica

Respiraţia holotropică este o plonjare în sufletul nostru. Activăm astfel propriul potenţial de autoexplorare şi de vindecare la toate nivelurile: fizic, mental, energetic şi emoţional. Este un drum spre înăuntru, spre adâncul din noi înşine. Conştientizare, trăire şi integrare a părţilor în întregul ce suntem.

“In starile holotropice, constiinta sufera o modificare calitativa profunda, fundamentala (…). Ramanem de obicei perfect orientati spatio-temporal si nu pierdem complet contactul cu realitatea cotidiana. In acelasi timp, campul constiintei noastre este invadat de continuturi din alte dimensiuni ale existentei intr-un mod foarte intens si chiar coplesitor. Astfel, traim simultan doua realitati diferite, “avem cate un picior intr-o alta lume”.

Un aspect deosebit de interesant al starilor holotropice este efectul lor asupra gandirii. Intelectul nu este afectat, dar functioneaza intr-un mod semnificativ diferit de modul sau zilnic de operare. Putem ajunge la o intelegere psihologica profunda a istoriei noastre de viata, a dinamicilor inconstiente, a dificultatilor emotionale si problemelor interpersonale. Putem avea, de asemenea, revelatii extraordinare in legatura cu diversele aspecte ale naturii si Cosmosului care depasesc cu mult nivelul nostru educational si intelectual. Totusi, cele mai interesante viziuni disponibile in starile holotropice sunt cele legate de probleme filosofice, metafizice si spirituale”. (Stanislav Grof – “Psihologia viitorului, Lectii din cercetarea moderna asupra constiintei”)

 

Ana Maria Stefanescu

Este trainer autorizat, NLP Master Practitioner, facilitator si terapeut Respiratie Holotropica cu formare in Terapii Transpersonale (Respiratie Holotropica, Astrologie Arhetipala, Psychic Defense, Lucrul cu Corpul de Vis si Sunete Sacre, tehnici de samanism) organizata de Asociatia de Terapii Transpersonale din Romania si o specializare in Dream Therapy (Robert Moss, Franta).

In prezent, tine impreuna cu Cristina Craciun workshopuri de Respiratie Holotropica, Respiratia Inimii si Active Dreaming, meditatii ghidate si exercitii de constientizare corporala si emotionala prin dans.

 

 

 

Cristina Crăciun

Este psiholog şi terapeut transpersonal, psihoterapeut în formare la Institutul de Gestalt Terapie din Bucureşti.

După absolvirea Facultătii de Arte Plastice – Universitatea Natională de Arte Bucureşti, sectia Pictură, şi a Masteratului în Arte Vizuale – Universitatea Natională de Arte Bucureşti, a urmat cursurile Facultătii de Psihologie şi Ştiintele Educatiei, Bucureşti, Sectia Psihologie, în paralel cu  Programul de formare în Terapii Transpersonale, organizat de Asociatia de Terapii Transpersonale din România.

În prezent tine, împreună cu Ana Maria Ştefănescu, workshop-uri de Respiratie Holotropică şi Respiratia Inimii, exercitii de conştientizare corporală şi emotională prin dans, meditatii ghidate şi pictură.

Sustine activitatea de voluntariat la Spitalul Obregia, în cadrul Asociatiei din România de Terapie Ocupatională, pentru pacienti în ambulatoriu, tinând clase de terapie prin artă – pictură liberă şi mandale.

 

 

 

Manuel Benche

Educat in spiritul stiintelor exacte, impusul catre regasirea fiintei sale extinse l-a impins initial catre sporturile extreme si ruperea totala de familiar prin cautarea aventurilor peste hotare. Cand a descoperit yoga si psihologia transpersonala acum 8 ani, cautarea sa s-a reorientat catre interior. S-a format in programul Asociatiei de Terapii Transperosnale ca insotitor in lucrul de grup cu stari de constiinta extinsa induse in special cu ajutorul meditatiei, miscarii, atentiei, muzicii si respiratiei modificate.

Tine seminarii de Respiratie Holotropica, practica terapii bazate pe atingere – yumeiho, masaj somatic, terapia craniosacrala – si este pasionat de practicile spirituale care includ lucru corporal (yoga, dansul, meditatiile dinamice) si meditatia de introspectie a lui Ramana Maharshi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>