Sharing Trust Society

CONECTAREA CU NATURA SI SPIRITUL PLANTELOR

Website: www.taradininimamea.wordpress.com
Facebook Link: facebook.com/petrea.ciortan, facebook.com/TaraDinInimaMea

Atelierul de Conectare cu natura si spiritul plantelor de va desfasura pe durata a trei zile.
In prima zi va fi o prezentare generala despre permacultura ca atitudine fata de viata, dublata de o prezentare generală a modului prin care poate fi perfectionata comunicarea cu plantele, arborii si de o prezentare a plantelor magice din traditia noastra spirituala.
A doua zi, după o introducere generala, vom face exercitii de conectare cu natura din jur, facilitate de anumite ritmuri muzicale.
A treia zi vom repeta aceste exercitii de conectare, ce vor fi continuate de o meditatie prin care vom putea să aflam planta sau plantele ghid.

Toate aceste ateliere ne vor ajuta sa invatam sa fim mult mai constienti de energia naturii si mult mai conectati la ea. Ne va ajuta sa putem beneficia mai ales in oras de darurile imense ale arborilor si plantelor, ale pămantului si apei.

Petrea Ciortan
Sunt nascut pe 18 iulie 1977 in depresiunea Comanesti, beneficiind de darurile apelor, dealurilor si ale pădurilor, de un trai in sanul naturii, loc unde ani de-a randul am lucrat gradina casei si pamantul mostenit de la bunici. De la 16 ani am inceput sa studiez efectele alimentatiei naturale (hrana vie) asupra omului, comunicarea omului cu natura in strictă relatie cu ascensiunea spirituala: initiere in astrologie, metafizica.
Primele studii in domeniu au fost facilitate de Elta Universitate, de la 21 de ani urmand o cale solitara in abordarea holista a vietii.
În 2002 am infiintat ong-ul Aqvarius prin care s-au desfasurat multe proiecte de promovare a hranei vii, a relatiei om natura.
In 2005-2006 am inceput sa aplic pentru prima data practic la Comanesti aspecte din permacultură fara sa cunosc numele acestui fenomen. Pentru prima dată se trezeste un interes profund si constient fata de lumea plantelor, lucru ce va fi continuat ritmic de-a lungul anilor. Între 2009 si 2010 am coordonat proiectul Satya unde am putut sa cunosc si sa interactionez cu multi traineri spirituali, instructori de yoga, psihologi, samani, beneficiind si de o minima initiere in ayurveda. În 2011, m-am mutat in Delta Neajlovului la Comana, cea mai “curata” zona din sudul tarii, unde am reusit sa aprofundez initierea in permacultura si comunicarea cu spiritul plantelor. Acolo am reusit sa organizez anumite tabere unde facilitatori in samanism, yoga, crestinism, permacultura au reusit sa se cunoască si sa creeze o atmosfera armonioasa si o viziune holista asupra vietii.
În 2012 m-am intors in Bucuresti unde desfasor momentan mai multe proiecte: Tara din Inima mea, Radacini in Cer, Radacini in Pamant.
Intr-un mod surprinzător relatia cu plantele a devenit din ce in ce mai profunda odata ajuns in Bucuresti, dupa experienta Comana, si in acest moment vreau sa impartasesc aceasta aplecare prin sustinerea de work-shopuri si prin realizarea unui viitor proiect numit “Raul Ramul – pledoarie pentru natura României”.
Sunt de asemenea interesat de muzica lumii si de puterea vindecatoare a muzicii, de terapia prin arta, de isihasm si rugaciunea inimii, de unitate si respectul diversitatii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>