Sharing Trust Society

Arta si spectacole

SPECTACOLE DE TEATRU RITUAL

Într-o epocă a industrializării masive şi a computerizării emoţionale, spectacolele propun o regândire a valorilor ascunse în ADN-ul nostru cultural, prin crearea unui spaţiu atemporal, puternic marcat de credinţele arhaice româneşti. O lume pierdută sau uitată în inconştientul colectiv. Nu e satul românesc de astăzi sau de acum 100 de ani, este un spaţiu interior, simbolic, plin de emoţii uitate sau ignorate, de magie şi fiinţe mitologice.

 Spectacolele investigheaza mituri arhaice romanesti in contextul artei contemporane actuale. Astfel, miturile si legendele se imbina cu un limbaj specific contemporan, militand  pentru o arta sincretica, imbinand noile media, muzica si dansul. Vom reconstitui ritualuri solare si selenare, bazate pe obiceiuri care aduc fertilitate si sanatate, vom prezenta legaturile dintre sentimente, senzatii, timp si spatiu intr-un cadru natural, propice experimentului si regasirii de sine. Propunem un context in care sa regandim valorile morale si idealurile care ne-au unit odata ca o comunitate puternica, care inca ne caracterizeaza ca o societate libera si plina de imaginatie creatoare.

  • Teatru labirint
  • Teatru de umbre
  • Dans

Flow arts si fire arts -dansul sincronizat cu poi, devil stick, diablo, contact ball, etc. Flow arts sunt un mijloc de miscare în care mintea, trupul si instrumentul devin una, in care toate artele ce tin de corp si miscare sunt imbinate: dans, tai chi, yoga, jonglerii etc. Flow arts reprezintă și o formă de miscare intuitiva,  ce îți pune corpul în mișcare și totodată în echilibru. Incorporează dansul, meditația, exercițiul și joaca într-o activitate ce mișcă corpul și calmează mintea.

Muzica/ experimente sonore Acest workshop va fi unul de experimentare muzicala – 20 tineri muzicieni care plecand de la teme muzicale tradidionale sau populare, utilizand instrumente muzicale electronice inovatoare, individual sau in grupuri, vor realiza o fuziune muzicala originala. Modalitatea de lucru cea mai utilizata va fi jam session-ul.

Land art Este o miscare artistica creata in natura, folosind materiale organice (din natura) ca pamant, apa, piatra, crengi, frunze, nisip, iar opera de arta este legata de peisajul inconjurator. Sculpturile nu sunt plasate in peisaj, ci mai degraba,  interventia in natura esti creatia. De obicei operele de  land art sunt  facute in aer liber, departe de civilizatie, si lasate in voia naturii sa le modifice sau sa le erodeze. Land art este o arta efemera, ea pastrandu-se doar prin inregistrari foto video.

 

Comments are closed.